Skip to main content
Noutati eCommerce

Tranzactiile globale de eCommerce au crescut si in noiembrie 2020, dezvaluie ACI Worldwide

Noile date de referinta de la ACI Worldwide au dezvaluit o crestere de 21% a tranzactiilor eCommerce la nivel global in noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019. Aceasta crestere se datoreaza decalarii cumparaturilor de sezon, startul fiind dat mai devreme. 

eCommerce ACI

Potrivit comunicatului de presa, acest fenomen a fost determinat de o mai mare cerere a consumatorilor pentru articole si servicii de uz casnic (in special cele care au transportul inclus).

Educatia si instruirea de la distanta precum si asigurarile pentru electronice de larg consum au fost in topul preferintelor consumatorilor. In consecinta, pe baza sutelor de milioane de tranzactii eCommerce de la comerciantii globali, sectorul de vanzare cu amanuntul a inregistrat o crestere semnificativa (30%) in perioada de cinci zile de la Ziua Recunostintei pana la Cyber ​​Monday in 2020 comparativ cu 2019.

In plus, rata tentativelor de frauda a crescut usor pana la 1,7% in volum si 3,4% in valoare, similar perioadei dinaintea sarbatorilor. Totusi, numarul tentativelor de frauda nu a putut tine pasul cu  cresterea accelerata a sumelor alocate pentru cumparaturile online.

Conform The Paypers, rambursarile nonfrauda au crescut cu 15% in octombrie 2020 comparativ cu 2019, un procent mai mic decat cel din aprilie si mai 2020, in principal datorita faptului ca mai multi oameni s-au intors la locul de munca si pentru ca centrele de apeluri au un personal mult mai bine pregatit pentru a face fata apelurilor consumatorilor.

Principalele constatari privind tendintele de cumparare in  eCommerce

  • In 2020 pana in prezent (ianuarie-noiembrie), tranzactiile de comert electronic global au crescut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
  • Calatoriile si biletele au continuat sa inregistreze o scadere semnificativa in noiembrie, in scadere cu 60%, respectiv 85% ca efect al  pandemiei. 
  • Tranzactiile din sectorul de gaming au crescut cu 50%;  aceasta crestere a fost mai mica decat in  lunile anterioare, posibil datorita saturatiei pietei sau datorita asteptarii clientilor pentru vouchere cadou cu ocazia sarbatorilor.
  • SUA a inregistrat o crestere a tranzactiilor cu 20%, iar  Marea Britanie cu 19% din ianuarie pana in noiembrie 2020, comparativ cu aceeasi perioada din 2019.
  • Ca si rezultat al lockdown-ului, s-a observat o continua schimbare a comportamentului consumatorilor in eCommerce. Acest lucru a determinat in Marea Britanie inceperea achizitiilor pentru sezonul de sarbatori mai devreme decat oricand. 

Observatii noi privind tentativele de frauda

  • Valoarea bonului din incercarile de achizitionari frauduloase a scazut cu 11 USD in 2020 comparativ cu 2019;  acesta a fost impactul scaderii achizitiilor biletelor de avion, evenimentelor sportive si concertelor, care au un pret mediu ridicat al biletelor; valoarea bonului achizitiilor reale a scazut cu 18 USD.
  • Rata tentativelor de frauda a crescut usor pana la 1,7% in volum si 3,4% in valoare, similar perioadei dinaintea sarbatorilor. Totusi, numarul tentativelor de frauda nu a putut tine pasul cu cresterea accelerata a sumelor alocate pentru cumparaturi online.

Leave a Reply