Skip to main content
Transformare Digitala

Transformarea digitala: cum o faci sa se intample in afacerea ta?

Ce este transformarea digitala?

Desi transformarea digitala arata diferit pentru fiecare companie in parte, o putem defini ca remodelarea industriei prin perturbarea modelelor de afaceri si a modelelor operationale existente.  Mai exact, procesul de transformare digitala propune utilizarea noilor tehnologii digitale pentru eficientizarea modelelor de operare, a proceselor si a activitatilor din afacerea ta.

Acum poate te gandesti ca transformarea digitala este echivalentul unei simple imbunatatiri a tehnologiei, dar adevarul este ca e mult mai mult de atat. Nu e vorba doar de adaptarea la noile tehnologii disponibile, ci adaptarea la adevaratele schimbari si nevoi din piata, precum si la asteptarile clientilor.

Este schimbarea de care afacerea ta are nevoie pentru a deveni mai orientata catre client, mai agila, mai adaptabila la noile oportunitati si mai eficienta pentru a reusi sa ramana competitiva. In final, putem vorbi de o schimbare aproape radicala a culturii organizationale a unei companii.

Esti pregatit sa incepi transformarea digitala a afacerii tale? Solicita chiar acum o sesiune de consultanta gratuita timp de 30 de minute si haide sa incepem transformarea digitala a afacerii tale cu dreptul! Bonus, iti trimitem pe mail un PDF cu toate informatiile din acest articol. Asa le vei avea mereu la indemana!

Transformarea digitala este un concept des intalnit pe buzele antreprenorilor sau managerilor, dar la fel putem spune si despre digitizare si digitalizare. Problema este ca cel mai adesea exista confuzii intre acesti termeni.

Afacerea ta in ce etapa se afla?

Este doar in stadiul digitizarii sau a trecut deja la digitalizare? Cocheteaza cu transformarea digitala sau se simte amenintata de acest proces? Descopera in continuare care e diferenta dintre primii doi pasi catre transformarea digitala a afacerii tale.

transformarea-digitala-in-afaceri

Digitizarea: tranzitia de la analogic catre digital

Aici incepe totul, primul pas catre transformarea digitala. Digitizarea se refera la trecerea de la hartie la digital, la transformarea datelor si a informatilor din format fizic, analogic, în format digital.

Prin digitizare, datele pot fi incluse mai usor in fluxul de lucru al afacerii tale pentru automatizare sau pentru a oferi acces intregii echipe la informatii. Un exemplu de digitizare este scanarea documentelor fizice si salvarea acestora intr-o varianta PDF.

Digitalizarea: utilizarea informatiilor digitale in activitatile afacerii

Urmatorul pas este digitalizarea proceselor din companie, adica trecerea catre o afacere digitala. In acest pas valorificam informatiile digitizate anterior si le folosim pentru a optimiza procesele din fiecare departament al afacerii. Scopul digitalizarii este de a face munca mai productiva, mai profitabila si mai colaborativa. Un exemplu de digitalizare este trecerea de la o aplicatie tabelara, precum Excel la aplicatii dedicate de tipul ERP sau CRM.

Cum arata transformarea digitala in cifre?

my visual 50166244

Vrei si tu venituri mai mari si clienti care sa se intoarca iar si iar la tine? Impreuna putem transforma afacerea ta intr-una competitiva, performanta si profitabila prin digital. Solicita acum o sesiune de consultanta gratuita timp de 30 de minute. Acum e momentul potrivit pentru a face o schimbare in business-ul tau!

7 module de consultanta pentru transformarea digitala a afacerii tale

De la strategie la practica, am creat un cadru al transformarii digitale in 7 module. Aceste module de consultanta iti ofera solutii punctuale, clare si personalizate pe contextul si obiectivele de business. La fel ca Cei 7 piloni ai au unei afaceri de eCommerce, si aceasta metoda este validata si aplicata in zeci de proiecte. Toate au avut rezultate.

Transformarea digitala este complexa, dar nu trebuie sa fie complicata. Uite ce putem face pentru afacerea ta prin consultanta in transformare digitala.

01. Strategie si Inovatie

transformarea-digitala-pasi

Digital Maturity Assemenent

Evaluarea maturitatii digitale a firmei se desfasoara ca o serie de interviuri. La finalul acestora, vom obtine raspunsuri pentru doua intrebari importante in inceperea procesului de transformare digitala: cat de digitalizata este afacerea ta acum si ce putem face in urmatoarele 6 luni la acest capitol. Astfel, ai la dispozitie un sistem clar de prioritizare a initiativelor de transformare digitala, in functie de efort, cost, complexitatea activitatii si integrarea cu strategia companiei.

Digital Business Models & Canvas

In acest pas pornim de la propozitia de valoare si te ajutam sa intelegi daca intiativa ta noua de business este in primul rand implementabila si apoi profitabila. Doar asa poti sa aloci resursele si implici echipa in mod inteligent.

Inovation Funneling

Te-ai gandit vreodata ca poti transforma problemele afacerii tale intr-o sursa continua de inovatie? Acest mecanism permite un flux constant de idei si ajuta afacerea ta sa inoveze cu succes. Doua saptamani venim in organizatia ta si observam cu atentie oamenii care sunt cel mai aproape de problema, strangem o lista de idei de la acestia si construim un proiect pilot.

02. Clienti si Marketing

kaleidico RDYdOvk8ats unsplash scaled

Digital Journeys & Value Proposition

Acest pas pune accent pe definirea si segmentarea publicurilor tina. Se urmareste calatoria fiecarui segment de client de la interactiunea cu brandul pana la loializare si se constuieste un value proposition pe care se sprijina ulterior strategia de marketing si vanzari.

Marketing Automation Setup

Dupa ce avem avatarele ideale de clienti, urmatorul pas este sa stabilim un flux de interactiune cu acestia prin intermediul canalelor digitale. Ne ocupam de automatizarea activitatii de marketing, pentru ca tu sa stii exact cum, unde si in ce fel sa comunici cu clientii tai.

Digital Team Setup

Echipa de digital interna sau externa, te gandesti cum e bine? In acest pas vom concepe planul pentru formarea echipei tale de digital, de la structurarea organigramei pana la criteriile de selectie pentru fiecare post.

Digital Agency Selection

Te ajutam sa sasesti agentia potrivita care are experienta si competentele necesare pentru a te ajuta sa-ti atingi obiectivele. Folosim un  proces standardizat, foarte clar si structurat in pasi. Mai mult, dupa ce ai luat decizia, noi ne ocupam de partea operationala: contract, conditii contractuale, timeline de implementare etc.

03. Imbunatarirea proceselor

campaign creators gMsnXqILjp4 unsplash 1 scaled

Business Processes Improvement

Aceasta activitate se compune din maparea si optimizarea de procese. Folosim o metodologie simplificata in 6 pasi, iar la fiecare  proces vom avea o persoana care este responsabila de acest proces. La sfarsit, primesti o harta a proceselor si o documentare detaliata a lor in asa fel incat sa cresti performanta in fiecare departament al companiei

Change Management Support

Acest modul te ajuta la insusirea noilor procese si la acceptarea schimbarii care intervine in modul de lucru al companiei. Intelegem nevoile afacerii tale, iar in functie de obiectivele stabilite, alegem solutia care ti se potriveste cel mai bine. Folosim metodologiile ADKAR si KOTTER pentru a creste performanta afacerii tale.

Robotic Process Automation

Analizam cele mai potrivite procese pentru automatizare din afacerea ta si solutiile de dezvoltare pentru acestea. Identificam partenerul potrivit si conducem proiectul de implementare a arhitecturii de roboti. Procesele afacerii tale vor fi automatizate 24/7 fara erori, iar oamenii din echipa ta isi vor concentra atentia pe activitati mai creative.

Paper Less/ Paper Free

Esti inconjurat de teancuri de hartii peste tot? In functie de obiectivul tau si de domeniul de activitate, gasim cele mai bune solutii pentru aceasta problema. Ne folosim de module precum Business Process Improvement sau Robotic Process Automation pentru a ajunge la rezultatul dorit de tine.

04. Date si Tehnologie

tim van der kuip CPs2X8JYmS8 unsplash 1 scaled

 Data structuring & consolidation 

Acest modul ne ajuta sa intelegem structura de date dintr-o organizatie. Identificam si analizam situatia datelor, dupa care iti prezentam informatii concrete despre modalitati de organizare mai buna a datelor.

 IT Strategy & Architecture definition 

Te ajutam sa dezvolti strategia de IT potrivita afacerii tale de la zero, punem toate solutiile intr-o harta si le optimizam impreuna cu tine! Mizam pe integrare prin API si solutii de tipul plug and play, le testam si alegem varianta care se adapteaza cel mai bine business-ului tau!

IT Governance

Acest modul reprezinta o harta care indica in mod clar fiecare actiune ce trebuie realizata, a cui este reponsibilitatea pentru o anumita sarcina si cine trebuie sa o indeplineasca. Prin acest modul de consultanta te ajutam intelegi cine, ce face si de ce este raspunzator in departamentele afacerii tale.

05. Proiecte Digitale

pasi-in-transformarea-digitala

 eCommerce, ERP, CRM, BI, Mobile apps 

Ne ocupam in totalitate de proiectele de IT ale afacerii tale. Identificam cea mai buna solutie de eCommerce pentru nisa ta de activitate. Coordonam integrarile ERP si CRM, sistemul BI si proiectele de tipul Mobil Apps.

eCommerce Benchmark

In acest modul de consultanta ne folosim de un tabel cu 120 de linii pentru a compara performantele firmei tale cu ale concurentei. Analizam cele 120 de criterii din perspectiva unui client. Trecem prin toate etapele unui consumator, de la primul pas, intrarea pe site, pana la actiunea finala, si anume plasarea comenzii. Identificam astfel punctele forte si punctele slabe ale afacerii tale

eCommerce Setup

Venim la tine nu doar sa iti invatam echipa de oameni cum se face eCommerce-ul, ci sa facem alaturi de ei tot ce trebuie facut. Astfel, de la stabilirea strategiei si a obiectivelor, la analizarea, maparea si implementarea unui proces, vom dezvolta impreuna o afacere performanta si competitiva indiferent de nisa de activitate.

Project Management Support

Ne implicam in toate activitatile pe care le presupune un proiect de IT. Facem planul de proiect, coordonam activitatea, ne ocupam de intalnirile saptamanale, ne ingrijim ca cei responsibili de proiect sa isi desfasoare activitatea eficient, ne asiguram ca proiectul va fi livrat in timp si in limita bugetului stabilit.

06. Financiar si Control

transformarea-digitala-a-afacerii-tale

 Business case setup 

In acest modul te ajutam sa faci o analiza financiara a unei idei de afacere pe care o ai, si un raport financiar de Profit si Pierdere, adica o analiza din punct de vedere finainciar in timpul proiectului sau a activitatii operationale. Luam in cosiderare atat CAPEX-urile, adica cheltuielile pentru investitii, cat si OPEX-urile, adica cheltuielile facute de companie pentru activitatile de zi cu zi. 

 Controlling for Digital Initiatives 

Spre deosebire de Business Case, care se dezvolta la inceputului unui proiect, acest modul reprezinta o activitate care se realizeaza in timpul proiectului. Vei afla unde merg banii tai, ce schimbare si mai ales de ce apar schimbari in costurile tale, si cum poti face ca afacerea sa devina tot mai profitabila. 

07. Instruire si mod de gândire

eCommerce Masterclass

Te ajutam sa faci eCommerce printr-o metoda de lucru validata in practica, fara sa pierzi timp, nervi sau bani inutil. Prin cei 7 piloni ai unei afaceri de eCommerce iti oferim un sistem clar prin care poti sa ajungi pas cu pas la procese optimizate corect, vanzari generoase si clienti loiali.

New Tehnology Workshop

Pentru ca transformarea digitala are la baza tehnologia, acest workshop te va familiariza cu tot ce inseamna new tehnology: inteligenta artificiala, realitate augmentata, realitate virtuala, blockchain si toti termenii care domina aria tehnologiei avansate in zilele noastre. O zi de curs te va face sa intelegi cum functioneaza aceste aspecte si cum le poti aplica in afacerea ta.

Online Marketing Essentials

Marketing-ul sustinte toate activitatile pe care tu le desfasori in afacerea ta. Sa intelegi cum trebuie sa te pozitionezi, care sunt canalele de comunicare prin care poti ajunge la clienti si cum sa monitorizezi perfomantele din departamenul acesta e vital.

Agile for Non-IT Workshops

Un workshop bazat pe conceptul de Agile, o abordare de management care favorizeaza schimbarea. Pentru a implementa acesta mod de gandire, ne folosim de modul de lucru Scrum. In prima parte a workshop-ului punem accent pe filosofia Agile, iar in cea de-a doua parte trecem la practica. Aplicam filosofia prin intermediul unui joc cu 6000 de piese de logo. Workshop-ul se incheie cu aplicarea tuturor lucurilor invatate pe o provocare reala a afacerii tale.

Digital Transformation for Managers

Ultimul modul de consultanta despre care iti vorbim astazi este un curs de initiere dedicat managerilor. Timp de doua zile vorbim rand pe rand despre cei 7 piloni ai transformari digitale, pentru a avea bazele si informatiile necesare despre tot procesul de transformare digitala.

E timpul ca afacerea ta sa exprimenteze transformarea digitala

Felicitari! Ai ajuns la sfarsitul acestui articol. Sper ca ai inteles cum sta treaba cu transformarea digitala si care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmezi. Daca te-ai decis sa faci acest pas, noi venim la tine si devenim parte a echipei tale pana cand lucrurile iasa exact cum rebuie!

P.S. Nu uita ca acum ai parte de o sesiune gratuita de consultanta, timp de 30 de minute. Haide sa stabilim impreuna situatia actuala a afacerii tale si sa descoperim cele mai bune solutii pentru nevoile acesteia!

Cu prietenie,

Cosmin Costea black high res
DSC8095

Leave a Reply