Skip to main content
Noutati eCommerce

Shopify lanseaza un nou concept si business model numit Shop

Ce este Shop si ce planuri are Shopify cu acest nou produs digital?

Shopify a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri in valoare de 1 miliard de dolari, iar in prezent este una din principalele platforme din comertul online global. Cu aceste avantaje pe piata, Shopify planuieste o extindere care sa asigure dominatia sectorului de comert online prin noul business model numit Shop. Astfel, platforma isi propune sa concureze direct cu Amazon.

Shop este noul concept prin care toti retailerii prezenti in Shopify vor fi incorporati intr-un mall digital, concept imprumutat de la Amazon si Alibaba. 

Shop by shopify
©️Foto: https://ecommerceguide.com

Care este obiectivul acestei aplicatii pe termen lung?

Shopify doreste sa devina principalul actor pentru comert online in economiile vestice unde deja are o prezenta puternica, majoritatea retailerilor europeni si americani folosind platforma in prezent.

Conform Ecommerceguide, conceptul Shop este un proiect care reprezinta urmatoarea etapa de scalare si penetrare a mai multor piete online, precum sunt cele asiatice care folosesc in principal platforma Alibaba. 

Shop va fi mult mai usor de utilizat si va interactiona mai mult cu clientul.

Cand va achizitiona un produs din aplicatia Shop, utilizatorul va avea acces in timp real la locatia produsului si va putea urmari livrarea produsului, Shop va recomanda periodic produse care l-ar putea interesa pe client, va trimite oferte, reduceri si chiar va crea un profil pe baza preferintelor.

In concluzie

Noul proiect Shop este conceput in birourile companiei inca din 2018, iar asteptarile sunt pe masura. Craig Miller Chief Product Officer a postat pe Twitter: ,, La cateva ore distanta de lansarea unuia dintre cele mai importante produse ale Shopify, opinii?’’

Analistii prevad o lupta stransa intre gigantii comertului online din economiile vestice, Amazonul ducand un razboi al inovarii si al dominatiei in comertul online cu Shopify. Totusi, la momentul actual Shopify are un avantaj major pe partea de accesibilitate a platformei fata de Amazon.

Leave a Reply