Skip to main content
eCommerce

Cum se pregatesc marii retaileri de Black Friday 2020, in contextul pandemiei?

Avand in vedere situatia epidemiologica de pe intreg mapamondul si in tara, marii retaileri ai Americii precum Walmart, Target, Best Buy sau Home Depot se pregatesc de o remodelare a conceptului Black Friday, in contextul epidemiei de Coronavirus.

Conform CNN Business, majoritatea companiilor vor aborda un asa numit canal hibrid de vanzari incercand sa mentina un flux decent de clienti in locatiile fizice, dar punand accentul exclusiv pe vanzarile in mediul online.

A doua noutate in abordarea Black Friday-ul de anul acesta va fi prelungirea evenimentului in mai multe zile astfel incat sa se evite aglomeratia din magazine.

,,Black Friday, s-a transformat fara nicio indoiala intr-o afacere digitala in ultimi 5 ani’’ spune Neil Saunders, analist de retail si managerul la Global Data Retail. Tot el declara mai devreme pentru CNN Business ca ,,punctul focal al acestui eveniment nu mai este o singura zi. Este un eveniment care dureaza mult mai multe zile’’

Black Friday 2020

Uite cum retailerii isi incurajeaza clientii sa cumpere online de Black Friday 2020:

Pe langa faptul ca majoritatea ofertelor vor fi plasate mai devreme pe site-urile magazinelor, va exista si optiunea comanda online si ridicare din magazin. De asemenea pentru a incuraja cumparaturile online, companiile au venit cu servicii de livrare precum livrarea in aceeasi zi a produsului comandat sau livrarea gratuita plus primirea unui cadou daca suma cheltuita depaseste 45 de dolari.

,,Dupa cum am mai spus, Black Friday nu mai dureaza o singura zi in acest an, dureaza o luna” a precizat BestBuy intr-o declaratie.

De asemenea ofertele de tip Best Deal si campanile de reduceri vor avea o prezenta mai puternica in mediul online decat pe standurile magazinelor.

,,Dupa cum am mai spus, Black Friday nu mai dureaza o singura zi in acest an- dureaza o luna,, a precizat BestBuy intr-o declaratie. De asemenea ofertele de tip Best Deal si campanile cu reduceri vor avea o prezenta mai puternica in mediul online decat pe standurile magazinelor.

In schimb magazinele fizice vor avea restrictii de capacitate in asa fel incat sa nu se aglomereze, masca de protectie va fi obligatorie, iar plata se va face din aplicatie in majoritatea cazurilor. Check point-urile in magazine vor deveni un lucru normal de acest Black Friday pentru a mentine o singura cale de intrare in magazine si o singura cale de iesire.

In concluzie, pentru a prospera in aceasta perioada plina de incertitudine si evenimente impredictibile pana si gigantii Americii pun accent pe digitalizare si optimizarea afacerii pentru a vinde mai eficient online.

Vrei sa te asiguri ca n-ai uitat sa pregatesti lucruri importante pentru editia de Black Friday 2020?

Parcurge checklistul nostru cu 37 de activitati , de aplicat pentru toti cei 7 piloni importanti ai afacerii tale eCommerce.

Leave a Reply