Skip to main content
eCommerce

Kroger intra in forta in topul primelor 10 companii americane de comert electronic

Gigantul american de retail in industria alimentara, va depasi 11 miliarde de dolari in vanzarile de comert electronic in acest an. Compania experimenteaza astfel o crestere de peste 79% de la an la an.

Astfel, pentru prima data, Kroger va intra pe lista primilor 10 comercianti cu amanuntul din SUA pentru comert electronic. Cel putin o vreme de acum incolo va detine locul nr. 9, trecand chiar de Costco Wholesale.

Unul dintre efectele imediate ale pandemiei asupra industriei alimentare a fost  favorizarea trecerii la alimentele comandate online. Acest lucru s-a intamplat mult mai repede decat s-a anticipat.

Kroger, produce si proceseaza alimente pentru vanzare in supermarketurile sale.

Compania care detine magazine cu multiple departamente, magazine de bijuterii si de alte tipuri din SUA a facut investitii in mediul online. Acestea au ajutat Kroger sa navigheze printre circumstantele neobisnuite in care ne-am trezit cu totii in 2020. 

Kroger a inceput sa investeasca in  magazinul  online in urma cu cativa ani. Iar acum are mai mult de 2.000 de locatii de preluare si 2.400 de locatii de livrare care ajung la peste 97% din clientii sai„, a spus Cindy Liu, analist senior de prognoza eMarketer la Insider Intelligence. 

comert electronic
©️Foto: eMarketer.com

Conform Emarketer, daca in 2019  mai putin de un punct procentual ii separase pe Kroger si Macy’s. Anul acesta gigantul alimentar Kroger va depasi, de asemenea, Macy’s, care a ocupat locul 10 in 2019. Kroger nu este singurul retailer care a intrat in top 10 in acest an.

Target a lucrat de asemenea tot mai mult la dezvoltarea afacerii sale de comert electronic in ultimii ani. Vanzarile sale in zona de comert electronic in SUA vor atinge 13,82 B$ in 2020 si detine acum locul 7.  Acest lucru se datoreaza in mare parte schimbarii comportamentului consumatorilor. „Pandemia a schimbat prioritatile consumatorilor„, a spus  Liu.

Deoarece consumatorii isi petrec majoritatea timpului acasa, multi nu cumpara haine noi, ceea ce a afectat mall-urile.

Kroger va beneficia de o crestere din doua  directii  in acest an: servirea  meselor acasa  continua sa fie de preferat in randul americanilor si consumatorii au manifestat un interes mai mare pentru a comanda alimente online. Avand in joc aceste 2 directii, nu ar trebui sa fim surprinsi de cresterea puternica a lui Kroger in acest an,”a spus Liu.  


COVID-19 a imbunatatit industria de retail, schimband  de cumparaturi intr-un mod care a dus la schimbari neprevazute in clasamentul nostru”, a spus Liu.

Leave a Reply