Skip to main content
Noutati eCommerce

Cadourile personalizate, in topul preferintelor in perioada sarbatorilor de iarna

Personalizat, inseamna mai bun anul acesta.

In aceste vremuri tulburi in care distantarea sociala, problemele financiare si mai ales cele de sanatate sunt in mintea noastra din ce in ce mai des, comportamentul cumparatorilor s-a schimbat radical fata de anii anteriori. Oamenii cumpara mai putin, mai atent dar si cu mai mult mesaj, mai personalizat.

 Cautarile pentru cadouri personalizate si pentru cumparaturile in aceasta nisa au crescut cu 156% in acest an inca din luna Aprilie. Trendul va fi in continuare ascendent in perioada sarbatorilor de iarna.

Conform CNBC.com cautarile online de pe site-uri precum Etsy sau Pinterest arata ca de sarbatori cumparatorii cauta cadouri cu semnificatie cat mai personala, de la articole personalizate la bunuri lucrate manual.

,, Cautarile pentru idei cadouri personalizate de Craciun au vazut o crestere de 46%, iar cele precum ,,cadouri cu semnificatie pentru cel mai bun prieten’’ s-au dublat in luna Octombrie din anul acesta in comparatie cu anul trecut’’

,,Oamenii cauta ceva de care sa se ataseze in aceasta perioda dificila pentru toata lumea , dar sarbatorile vor fi întotdeauna un motiv de bucurie. Avand in vedere evenimentele acestui an, cred ca majoritatea oamenilor vor sa simta acea bucurie putin mai repede anul acesta’’ sustine Swasti Sanra, manager general la Pinterest. 

cadouri personalizate
Sursa: www.pinterest.com

Afacerile mici care sunt specializate in confectionarea si personalizarea cadourilor au beneficiat de o crestere imensa in acest an. Ashley Houck, producator si comerciant din Iowa a simtit acest boom pe propria ei piele, comenzile sarind de la 15-20 pe zi, pana la 200 pe zi.

,, Am ajuns in acel punct in care tot ceea ce facem toata ziua este sa pregatim comenzile pentru livrare. A trebuit sa apelez la ajutor suplimentar din cauza volumului ridicat de pachete, a trebuit sa-mi chem mama, fratele, chiar si mama vitrega in ajutor pentru a putea tine pasul cu cererea’’

Cum vad brandurile mari aceasta tendinta si ce fac concret pentru a se adapta?

Retailerii precum HomeDepot colaborează cu Pinterest pentru a se inspira si confectiona cadouri personalizate pentru clientii sai.
Mondalez International o companie de confectii si productie de alimente a lansat un site unde clienții sai își pot personaliza diferite feluri de mancare sau deserturi cu o fotografie cu echipa lor preferată sau chiar membrii ai familiei.

Signet Jewelers o companie care comercializeaza bijuterii va creea o colecție de lantisoare de gat cu povesti personalizate. Colecția se va numi ,,Closer Together’’ și va avea ca subiect principal în spatele mesajelor personalizate tema ,,Cum ne-a apropiat pandemia unii de alții’’ spune Signet CEO Gina Drosos.

În concluzie, pandemia de Covid 19 creeaza o situație unică in istorie.

Astfel, trendurile vechi sunt înlocuite cu trenduri bazate pe evenimentele din ultima perioada iar aceasta schimbare ingenuncheaza brandurile care nu se adaptează rapid și eficient , dar ii imbogateste pe cei care merg în direcția lor.

Leave a Reply